Sidhuvudbild

Seriespel

Schema för serie- och dubbelspel

I syfte att rejält förenkla administrationen av vårt seriespel inför vi Backhandsmash, som är ett webbaserat gruppspelsystem.

För att komma till Backhandsmash-sidan för seriespelet, klicka här.

För att komma till Backhandsmash-sidan för dubbelträningen, klicka här.

OBS!! Tryck alltid på F5 tangenten eller klicka på de två pilarna i verktygsfältet för att få upp den senast uppdaterade versionen!

Resultat senaste omgången

Vill du veta hur resultats blev den senaste, färdigspelade omgången? Ja, då ska du klicka här

Hur fungerar det?

Seriespelet bygger på en kombination av singelmatcher och träningsspel. Seriespelet spelas i olika divisioner med upp- och nedflyttning efter resultat. Detta ger ett tennisspel anpassat efter spelstyrka med lite matchnerv. Träningsspelet ska vara ett mer socialt spel som komplement till matcherna.
Matchspelet sker på kvällstid på söndagar, medan träningspassen är förlagda till tisdag- och torsdagkvällar. Samtliga tennispass är på 1h. Seriespelet är öppet för alla oavsett spelstyrka.

Pris för detta spel är 5000 kr säsongen 2016-17.

OBS!! Tryck alltid på F5 tangenten eller klicka på de två pilarna i verktygsfältet för att få upp den senast uppdaterade versionen!

Regler för serispelet

Vi spelar korta set, först till 4, tiebreak (först till 5 poäng) vid 3-3 i varje set. Varje setvinst ger 2 poäng. Avbrutet set ger 1-0 i poäng till den som leder i antalet game. Vid lika antal game i avbrutet set utgår 0,5 poäng till bägge spelarna. Om inget game är färdigspelat blir det 0-0 i setet. Man kan maximalt få 6 poäng i en match, t ex vinst med 3-0 i set. WO ger 3 poäng och 0 poäng till den som lämnat WO, alternativt -1 poäng om moståndareen ej underrättats innan speltid.

Matcherna spelas under 60 minuter med 5 minuters inbollning. Pågående game vid speltidens slut färdigspelas INTE.

Om en spelare lämnar fler än två WO under en serieomgång, kan spelaren uteslutas ur spelet. Undantag görs om spelaren är skadad (meddela spelledaren snarast om skada).

Reservtider anslås i systemet «backhandsmash ». 
Kontaktperson: Anders Eliasson
seniorspel@smedslattentennis.se
0703-424360

Senast uppdaterad 161113